قرص پرفنازین با نام تجاری Trilafon در داروخانههای کشور به اشکال متفاوتی شامل قرص با دوزهای مختلف 2، 4 و 8 و همینطور به صورت مایع و برای تزریق برای بیمارانی که نمیتوانند قرص مصرف کنند و یا مشکل بلع دارند، وجود دارد. این دارو از داروهای ضدسایکوز و ضدروانپریشی میباشد.
منبع: قرص پرفنازین
داروی پرفنازین اثرات قوی بر روی عملکرد مغز دارد که حتما بایستی با تجویز پزشک مصرف شود و استفاده خودسرانه از آن میتواند دارای عوارض جدی شامل ایست تنفسی و یا کما باشد. در ادامه میتوانید به منظور افزایش اثربخشی دارو پرفنازین اطلاعات کاملی از آن شامل نحوه مصرف، تداخل دارویی، عوارض و … آن مطلع شوید. برای آشنایی با سایر انواع داروهای ضد روان پریشی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پرفنازین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
موارد مصرف قرص پرفنازین
همانطور که اشاره کردیم داروی پرفنازین یک دارو ضدسایکوز و ضدروانپریشی است که به دلیل مهارگیرندههای دوپامین توسط پزشک برای درمان بیماریهایی مثل اسکیزوفرنی، اسکیزوافکتیو و اختلال دو قطبی، حالات روانی، مانیا، تحریکات روانی حرکتی، هیجان و تحریکات رفتاری شدید و ناگهانی تجویز میشود.
همینطور از قرص پرفنازین به عنوان یک درمان کمکی و کوتاه مدت برای اضطراب شدید و همچنین استفراغ و تهوع شدید نیز استفاده میشود.
داروی پرفنازین با عملکرد مثبت بر روی مغز فکر بیمار را متعادل میکند و باعث میشود که کمتر عصبی شود و فعالیتهای روزمره خود را انجام دهد. برای آشنایی با انواع روش های درمان اسکیزوفرنی کلیک کنید.
مکانیسم اثر قرص پرفنازین
قرص پرفنازین نیز مانند داروهای دیگر گروه ضدروان پریشی، گیرنده های دوپامینی در مغز را مهار نموده و اثر خود را بر سیستم مزولیمبیک اعمال میکنند. این دارو همچنین سبب مهار گیرنده های آدرنرژیک و موسکارینی نیز میشود.
نحوه مصرف قرص پرفنازین
توصیه میشود قبل از مصرف داروی پرفنازین و شروع دوره درمان حتما راهنمای داخل جعبه را به دقت مطالعه کنید. در صورتی که هر گونه سوالی پیرامون نحوه مصرف داروی پرفنازین دارید، بهتر است از پزشک خود بپرسید. برای آشنایی بیشتر با اختلالات هذیان و انواع هذیان ها کلیک کنید.
پزشک معالج میزان دوز مصرفی داروی پرفنازین را متناسب با سن، جنسیت، شرایط بیماری و همینطور پاسخگویی بدن به درمان معین میکند؛ بنابراین ممکن است در هر کسی متفاوت باشد. لازم است حتما توجه داشته باشید که دارو را همان اندازه که پزشک تجویز کرده مصرف کنید و به صورت خودسرانه میزان آن را کم یا زیاد نکنید.
برای مشاهده نتیجه درمان با مصرف داروی پرفنازین باید حتما دوره درمان خود را کامل کنید که نیازمند چند هفته زمان خواهد بود.
نکته دیگری که پیرامون مصرف قرص پرفنازین حائز اهمیت است این است که قطع یکباره این دارو باعث بروز عوارض جدی خواهد شد، بنابراین به هیچ وجه بدون نظر پزشک مصرف دارو را به صورت ناگهانی قطع نکنید.
موارد منع مصرف دارو و قرص پرفنازین
در وهله اول حتما دارویی را که تاریخ مصرف آن گذشته است دور بیاندازید و به هیچ وجه داروی تاریخ انقضا گذشته را مصرف نکنید.
بهتر است در همان ابتدا اگر بیماری دیگری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. چنانچه دارای بیماری های زیر هستید و داروی پرفنازین برای شما تجویز شده، با پزشک معالج خود درمیان بگذارید.
- حساسیت به دارو
- دوران بارداری و یا شیردهی
- بیماری کبدی
- بیماری کلیوی
- مشکلات تنفسی
- سرطان سینه
- مشکلات عصبی مانند افسردگی
- مشکلات ادرار یا پروستات
- گلوکوم
- آسیب مغزی
- بیماری قلبی
- فشارخون
- بیماری مغز استخوان
- اختلال در سلولهای خونی
- فئوکرموسیتوم
- پارکینسون
- تشنج و یا صرع
- سطح پایین کلسیم در خون یا هیپوکلسمی
- میاستنی گراویس
- اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
مسمومیت با قرص پرفنازین
همانطور که تاکید کردیم نباید قرص پرفنازین را بیشتر از اندازهای که پزشک تجویز است مصرف نمایید، چراکه باعث بروز علائم و عوارض خطرناک این دارو خواهد شد.
بنابراین در صورتی که علائمی شامل وقفه تنفسی و ناتوانی در بیدار شدن و … را مشاهده کردید، حتما بایستی فورا به پزشک مراجعه نمایید. برای اطلاع از روش های درمان دوقطبی کلیک کنید.
در صورتی که یک دوز از مصرف دارو را فراموش کردید، در صورتی که به دوز بعدی نزدیک بود نیازی به مصرف دو دوز نیست و در همان زمان از قبل تعیین شده داروی خود را مصرف کنید.
عوارض قرص پرفنازین
قرص پرفنازین به دلیل ساختاری که دارد، در کنار فواید بسیارش دارای عوارض جانبی زیادی نیز میباشد. از شایعترین عوارض جانبی مصرف داروی پرفنازین میتوان به خواب آلودگی، سرگیجه و گیجی، یبوست، خشکی دهان، تاری دید و خستگی، از دست دادن اشتها و افزایش وزن بی دلیل اشاره کرد که در صورت ادامه دار بودن بایستی با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
اما برخی عوارض داروی پرفنازین جدی است و بایستی در صورت بروز این علائم سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
- مشکلات در سیستم عضلانی و عصبی
- افزایش اضطراب
- مشکل در نوشیدن و بلعیدن
- بی قراری و تنش
- نیاز دائمی به تکان خوردن و حرکت کردن
- لرزش بدن
- سفتی و انقباض عضلات
- کبود شدن و خونریزی آسان بدن
- گلو درد
- آهسته شدن ضربان قلب
- درد معده و شکم
- زردی پوست و چشم
- تهوع مکرر
- تشنج
- ترشح شیر از پستان زنان و برهم خوردن نظم سیکل قاعدگی
- کاهش توان جنسی در مردان و عدم توانایی تولید اسپرم و بزرگ شدن سینهها
تداخلات دارویی با پرفنازین
از مهمترین مواردی که میتواند عملکرد داروها را تغییر داده و اثربخشی آنها را کاهش دهد و یا باعث بروز عوارض جانبی آن شود، تداخل دارویی است. در زمان مراجعه به پزشک لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید را به اطلاع او برسانید.
در ادامه به مهمترین داروهایی که با قرص پرفنازین دارای تداخل دارویی است، اشاره کردهایم :
- داروهای خواب آور
- داروهای ضد درد
- داروهای ضد قارچ مانند اسکاپولامین
- داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی مانند کدئین
- داروهای ضد آریتمی
- آنتی هیستامین ها ماندد ترفنادین. آستمیزولآنتی، سیتریزین و دیفن هیدرامین
- مسدد گیرنده بتا مانند سوتالول
- داروهای ضد افسردگی سه حلقهای
- داروهای ضد صرع
- متوکلوپرامید
- لیتیم
- داروهای ضد پارکینسون مانند پرگولید، لوودوپا و بروموکریپتین
- داروهای کاهنده فشارخون
- داروهای ضد تیروئید
- الکل و ماری جوانا
- داروهای ضد اضطراب مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدوم
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.
هشدارهایی در ارتباط با قرص پرفنازین
- برای اینکه در طول درمان پزشک بتواند دوز مصرفی داروی پرفنازین را متناسب با شرایط بیمار تجویز کند، ممکن است بیمار نیاز به آزمایشهای خون مکرر داشته باشد.
- چنانچه هر گونه عمل جراحی میخواهید انجام بدهید، بهتر است پزشک خود را در جریان استفاده از داروی پرفنازین قرار دهید.
- از مصرف همزمان داروی پرفنازین با الکل خودداری کنید.
- اگر قرص پرفنازین مصرف کردهاید، به دلیل تاثیری که این دارو بر روی مغز دارد، از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند مثل رانندگی بپرهیزید.
- در هنگام انجام ورزشهای سنگین و یا حمام با آب گرم احتیاط لازم را داشته باشید.
- در زمان مصرف داروی پرفنازین و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و یا حتی نور مهتابی عینک و لباس محافظت کننده مناسب،کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید، چراکه احتمال بروز حساسیت به نور وجود دارد.
- بروز عوارض مصرف داروی پرفنازین در کسانی که در مدت طولانی تحت درمان با این دارو هستند و سالخوردگان بیشتر است.
- سعی کنید دارو پرفنازین را در جای خشک و خنک و به دور از گرما و دسترس کودکان نگهداری کنید.
- مصرف داروی پرفنازین را به فرد دیگری که علائم مشابه شما دارد، پیشنهاد ندهید.
- در صورت هر گونه سوال و یا مساله کافیست مشاوره تلفنی دریافت کنید.
شرایط نگهداری از قرص پرفنازین
بهتر است قرص پرفنازین را در مکانی خشک و خنک قرار داده و همچنین مانع از تابش مستقیم نور به آن شوید. از طرفی این دارو باید دور از دسترس حیوانات و کودکان نز نگهداری شود. به صورت مداوم تاریخ انقضای دارو را چک کرده و سپس دارو را مصرف نمایید.
داروهای هم گروه با قرص پرفنازین
داروهای دیگری نیز مانند فلوفنازین، کلروپرومازین، پروکلروپرازین و تری فلوپرازین نیز با قرص پرفنازین هم گروه هستند و تقریبا خواص مشابهی دارند. اما برای بیماری های مختلفی تجویز میشوند.
سخن آخر
همانطور که چندین بار در مقاله فوق اشاره کردیم اثر بخشی یک دارو زمانی میسر است که تمامی موارد رعایت شود و نیازمند این است که شما در مرحله در صورت مشاهده عوارض و یا بهبودی با قرص پرفنازین به پزشک خود اطلاع دهید.
میتوانید در زمانهایی که به پزشک خود دسترسی ندارید و یا برای جلوگیری از خروج از منزل و صرفه جویی در زمان و هزینه با مشاوران مرکز مشاوره ذهن نو در تماس باشید تا با برقراری ارتباط با متخصصین مشکل خود را مطرح کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه قرص پرفنازین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: قرص پرفنازین
:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0